HBO/WO Afstudeeronderzoek

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en innovatieve afstudeerder die zijn tanden mag gaan zetten in de onderstaande onderzoeksvraag;


“Hoe kunnen we impact maken met digital advertising en de advertentie awareness laten groeien?”

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat TV nog steeds het meest kosten efficiënte kanaal is om bereik in te kopen en impact te maken op je merk KPI's. Feiten laten echter ook zien dat groeiende merken wel in digitaal moeten investeren omdat de kijktijd van TV daalt, met name in de doelgroep tot 50 jaar.


Om Byron Sharp te citeren: om te groeien hebben merken ''mass marketing'' nodig. Maar om dit toe te passen binnen alle leeftijdsgroepen, heb je digitaal wel nodig.

Onderzoeken wijzen uit dat er een correlatie is tussen share of voice (SOH) en share of market (SOM). Wanneer bereik op TV lager en duurder wordt zal er een alternatief gevonden moeten worden. Andere onderzoeken laten daarnaast zien dat er ook een correlatie is tussen advertentie awareness en brand awareness en consideration. 


Wanneer consumenten je advertenties niet zien/herkennen/linken aan jouw merk, hoe kan het merk dan groeien? 


Dit ga je doen:

 • Je gaat onderzoek doen naar een van de relevante factoren binnen een online kanaal om de hypotheses rondom de correlaties te bevestigen, of juist niet.

 • Je zet tests op, verzamelt en analyseert data en geeft advies.

 • Je werkt samen met de strateeg en de specialisten van het betreffende kanaal.

 • Je werkt, naast je onderzoek, een aantal uur per week mee zodat je je opgedane kennis ook écht kan toepassen bij bestaande klanten. 

Dit levert het je op:

 • Een mooie stagevergoeding van 450,-

 • Een interessant afstudeeronderzoek in een omgeving waar eigen initiatief en ideeën toegejuicht worden.

 • Een werkplek waar veelvuldig van en met elkaar geleerd wordt, bijvoorbeeld in onze eigen Academy.

 • Een kans om een start te maken in de online marketing, en ook nog eens bij een van de beste bureaus van Nederland. Wist je dat we 95% van onze Afstudeerders een baan hebben aangeboden?!

 • Legendarische teamuitjes, Brabantse gezelligheid op de vrijdagmiddag borrel en deelname aan ons Vitaliteitsprogramma.

Dit zijn wij:

Searchresult is hét datagedreven performance marketingbureau van Nederland. Samen met Yourzine is Searchresult onderdeel van Adeptiv. Een internationaal, vooraanstaand datadriven marketingbureau dat klantwaarde verhoogt door slimme geïntegreerde inzet van data, technologie, media en creatie. Met even inhoudelijk sterke als persoonlijk enthousiaste marketing professionals realiseert de organisatie zo optimaal resultaat in een technologisch gedreven marketinglandschap.

Adeptiv heeft strategische partnerships met partijen als Salesforce, Google, Selligent en Adobe, en werkt voor opdrachtgevers als Jumbo, Essent, T-Mobile, IKEA, Domino`s, Bol.com en Vonq.

Vereisten

Dit vragen we van jou:

 • Je bent een HBO/WO afstudeerder, bij voorkeur studeer je Marketing met een analytische interesse of Data Science met een commerciële interesse.

 • Je werkt 24 uur per week aan je onderzoek. We zouden het tof vinden als we je 16 uur per week kunnen inzetten voor andere werkzaamheden. Afhankelijk van de definitieve opdracht kan dit natuurlijk aangepast worden.

 • Een positieve en onderzoekende houding

Heb je vragen? 
Neem dan contact op met Manon Berben, Recruiter. 
m.berben@adeptiv.nl / 0652819384 - Whatsapp mag ook! 


Sta je te springen en wil je direct reageren?

YES! Push the button!